Presentation av kandidaterna till ordförandevalet

Sedan nomineringstiden gått ut har Thomas Lund avsagt sig sin nominering.

Martin Akurhed

 Jag är 44 år gammal och bor i Borlänge tillsammans med min fru.

Är sportintresserad, så detta innebär att jag kollar en hel del på sport och spelar badminton några gånger i veckan. Tackar sällan nej om andra sportiga aktiviteter kommer på tal.

Kommer från stor familj med sex syskon så det blir en hel del besök hos dem och framför allt mina tolv syskonbarn, lekfarbror/morbror som jag är.

Började på bruket december 2017 som Automationstekniker och jag har varit med i Pappers avdelning 111’s styrelse i två år och i förhandlingsgruppen sedan hösten 2020.
Sitter just nu i vår bostadsrättsförenings styrelse (som vice ordförande) och har tidigare suttit med i bland annat Reumatikerföreningen Borlänges styrelse (som kassör).

Ser mig själv som glad, social, hjälpsam med en stor dos sunt förnuft.

Som ordförande lovar jag att jobba för att Avd 111 alltid kommer att ställa upp för varje medlem som behöver vår hjälp. Och att styrelsen skall jobba tillsammans, för att göra så mycket nytta som möjligt för medlemmarna.

Jan-Olof Karlsson

Kallas Janne eller Skärblacka, 56 år ochbor utanför Leksand i Jonheden.

Jag har tidigare varit fackligt aktiv i nästan hela arbetslivet först inom hotell och restaurangfacket sedan i handelsanställdas förbud där jag var klubbordförande. 1989 började jag på Skärblacka bruk där engagerade jag mig i Pappers avd. 54 ganska omgående. I Pappers avd. 54 var jag vice ordförande i två omgångar, jag var även studieorganisatör och huvudskyddsombud mm.

På fritiden jagar jag gärna eller vistas i husvagnen. Jag är även fritidspolitiker för Socialdemokraterna i Leksands kommun.