1a Maj demonstration

1 a Maj

Våra villkor innanför grindarna på Bruket kommer vi överens om med företaget, men det finns så mycket mer som påverkar ditt liv som Pappersbruksarbetare. Saker som beslutas av politiker, t ex om du skall få sjukersättning när du är sjuk även om det gått 180 dagar eller om vi skall ha rätt att strejka för att få till kollektivavtal på de arbetsplatser som inte har det. Om “sist in först ut” skall gälla när företagen inte vill köpa vårt arbete längre.
I år är det val i september och politikerna lyssnar lite noggrannare på vad vi väljare anser, eftersom det gäller mandaten i riksdagen.

Arbetarrörelsen har en egen helgdag där de flesta av oss är lediga för att vi skall ha möjlighet att visa vad vi tycker, – 1 a Maj. I Falun finns det möjlighet att uttrycka sin vilja i 2 olika demonstrationståg.

Klockan 10.30 går Socialdemokraterna från Stora Torget och Klockan 11.00 startar Vänsterpartiets tåg från Geislerska Parken (Holmgatan).

Pappers Avd 111 kommer att vara en del av båda demonstrationerna.

Men politiker bryr sig inte särskilt mycket om en liten promenad av de redan övertygade, så om du vill påverka, så ta chansen att demonstrera på 1 a Maj. Är man många så hörs man, är vi få blir det bara en viskning.

Styrelsen

PS    Rösta rätt rösta rött den 9 september. DS