Senaste Info utskicket

Hej Medlem

Vad håller vi på med i Pappers ?

Sedan i somras så håller vi på att förhandla förändringar i det lokala samverkansavtalet. Det är det avtal som reglerar bl a arbetsmiljöarbetet, företagshälsovården, regler för skiftråd, vem som förhandlar med vem och mycket mera. Än har vi en bit kvar eftersom företaget började med att i sitt förslag ta bort allt som vi slagits för att det skulle stå i avtalet. Med tiden har det mesta plockats med igen men en del återstår.

När det gäller lokalavtalet och befattningarna så är problemet att företaget inte kunnat presentera utbildningsplaner för att alla skall kunna vara 100% i sin befattning. Vår mening är att, utifrån befattningsbeskrivningens kravlista skall men ha ett samtal med sin chef om vad det är för kompetens som man saknar. Den här listan skall vara undertecknad av både dig som medlem och chefen. När detta är gjort skall chefen göra ett förslag till utbildningsplan när och hur du ska lära dig det som saknas. För att det inte skall glömmas bort eller bli lagt åt sidan så skall alla utbildningsplaner protokollföras i en förhandling.

Vi är överens med företaget om att det är viktigt för Grycksbos överlevnad att den här kompetensutvecklingen sker så fort som bara möjligt. För att styra upp det här arbetet så har det bildats en projektgrupp, som skall se över hur utbildning skall genomföras.

Det är fortfarande några befattningsbeskrivningar som är oklara om vad det är för arbetsuppgifter som man skall utföra, det gör det svårt att säga vad som är en rättvis betalning för arbetet. Diskussionerna kring dom här frågorna kommer att fortsätta ”ända in i kaklet” som politikerna säger i varje mening nuförtiden.

Vi har också några medlemmar som regelbundet under längre tid utför arbetsuppgifter som inte är en del av deras befattning, där har vi förslag på lösningar som vi ännu inte diskuterat med företaget men som vi kommer att föreslå snart.

I övrigt så antog medlemsmötet den 27 Sept. en verksamhetsplan för 2019 som vi skall börja arbeta efter. Är du intresserad av vad den innehåller så finns den på pappers111.se vår hemsida.

Ha det gott

Thomas Nilsson

Ordförande

Nyheter i reseförsäkringen hos Folksam

Att tänka på innan du reser ut i världen.

Om du behöver vård på din resa och kan uppsöka vårdinrättning själv, kan du nu använda dig av tjänsten hitta vård utomlands. Där får du en karta med läkarmottagningar som är kvalitetssäkrade av våran samarbetspartner SOS internationals, och en lista med adresser och kontaktuppgifter.

Gå in på Folksam.se/reseförsäkring

Klicka sen på sjukvård utomlands

Klicka på sjukvård och logga in med bankID

Välj funktionen använd min nuvarande position eller funktionen där du anger land och ort. Då kommer kartan upp med dom närmaste läkarmottagningarna där du befinner dig. Du kan också göra ett personligt resebevis under skapa resebevis.

En annan sak är att om du är sjuk eller skadad innan resan måste du begära en medicinsk förhandsbedömning av Falck Global Assistance. Har du en kronisk sjukdom eller har sökt vård 3 mån innan din resa, då gäller inte reseskyddet för vård och hemtransporter. Det betyder att du får stå för dessa själv!! Reseskyddet gäller för plötsliga och oförutsedda sjukdomar och olycksfall.

Detta kan bli en riktigt dyr historia, så ring för att få en medicinsk förhandsbedömning innan ni åker i väg! Kundservice Falck Global Assistance 08-587 717 76

Det räcker inte med att din läkare ger klartecken till att du kan resa!!

Blir du allvarligt sjuk eller skadad ska du alltid höra av dig till Folksams larmcenter Falck Global Assistance eller SOS international.

Har ni frågor eller funderingar så kontakta gärna mig, Folksam eller Falck. Ni kan också gå in på Folksam.se och läsa mer under reseförsäkring.

Familjens jurist

Vi har sedan några månader tillbaka juristhjälp i vårat medlemskap, via Familjens jurist. Det ingår 3 timmar rådgivning som i första hand är på telefon och digitalt men det går också att få träffa en personlig jurist.

Detta är speciellt viktigt för er som är sambor, t.ex. för man ärver inte varandra eller om det finns särkullsbarn. Det kan också vara så att ena parten har sålt sitt hus och man köper ett gemensamt och använder dom pengarna i det nya huset och så kanske det blir separation och husets säljs. Då ska men dela på den försäljningen.

Man kan få hjälp med testamenten, äktenskapsförord, giftorättsgods, konsumenträtt, enskild egendom ja allt som rör den privata delen.

Har du frågor eller funderingar som rör detta så hör av dig.

Försäkringsansvarig Carola Winlöf